Povodom obeležavanja Dana nauke, u Naučno-tehnološkom parku Beograd će 10. jula, u 17 časova, svečano biti postavljen reljef sa likovima najvećih domaćih naučnika

Reljef „Knowledge is Power“, dar neprofitne organizacije sa sedištem u Filadelfiji Tesla Science Foundation, biće postavljen u Naučno-tehnološkom parku na Dan nauke, odnosno rođendan Nikole Tesle.

Postavka reljefa na dan Teslinog rođenja u Naučno-tehnološkom parku Beograd, gde se trenutno razvijaviše od 70 startap i tehnološko-razvojnih kompanija, odaje počast naučniku i simbolizuje podršku i ohrabrenje mladim ljudima u Srbiji da inoviraju, relizuju svoje snove i krenu putevima istraživača.

Skupu će se direktnim uključenjem iz Amerike obratiti Nikola Lončar, osnivač Tesla Science Foundation, kao i Mark Alesi, izvršni direktor Tesla Science Center, a otkrivanju reljefa prisustvovaće predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, naučne zajednice, startapa i preduzetnici, kao i 60mladih akademaca, polaznika ParkUP! studenstkog kampa, koji tog dana u NTP Beograd započinju intenzivni petodnevni program obuke za uspešni razvoj startapa.

Cilj događaja je da dodatno ohrabri dalji razvoj nauke i tehnološkog preduzetništva u Srbiji i ojača spone koje kroz lik i delo naših najvećih naučnika povezuju i motivišu inovatore širom sveta.

podeli