РАДИОНИЦЕ

Радионице Art & Science на Коларцу

У среду и четвртак, 15. и 16.  децембра, на Коларцу се одржавају радионице уз учешће колега из Арс Електронике у Линцу

Центар за промоцију науке у среду и четвртак, 15. и 16. децембра, организује радионице у оквиру програма Art & Science у Музичкој галерији Коларца. Радионице се одржавају у склопу пројекта “Европска мрежа дигиталне уметности и науке”, а учесници радионице биће и колеге из Арс електронике из Линца, која је координатор пројекта.

Гости Београда биће и Мартин Хонзик, директор Фестивала Арс електроника, и Вероника Либл, координаторка програма, а на радионицама ће говорити и Александра Јованић и Богдан Стефановић, уметници са победничким радовима у нашој земљи.

Током два дана, на радионицама ће се говорити о самом пројекту који повезује уметност и науку, о његовима циљевима и досадашњим искуствима. Иначе, ово је пројекат који уметнике са победничким радом на међународном нивоу води у једну од најузбудљивијих опсерваторија на свету, која се налази у Атакама пустињи на планинским венцима Анда у Чилеу, у Јужној Америци, и представља један од најзначајнијих астрономских центара на свету.

Поред глобалног нивоа, у земљама које су партнери на пројекту бирају се и локални победници. Двоје одабраних на националном нивоу за претходну годину су Александра Јованић и Богдан Стефановић, који ће своје радове, заједно са четири рада интернационалних уметника, представити на изложби у Галерији Културног центра Београда, у априлу 2016.

„Европска мрежа дигиталне уметности и науке“ (European Digital Art and Science Network) финансира се кроз програм Европске комисије Креативна Европа. Координатор пројекта је Арс електроника из Линца (Ars Electronica), а поред Центра за промоцију науке из Београда, партнери су и Сајенс гелери из Даблина (Science Gallery), ГВ арт из Лондона (GB Art), Лаборал из Хихона (LABoral), Етопија из Сарагосе (Etopia), галерија Капелица из Љубљане и ДИГ галерија из Кошица.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs