У Центру

Радионица о научној комуникацији у музејима

У петак, 25. октобра, у Музеју науке и технике одржава се интерактивна радионица на тему научне комуникације у музејима, а пријаве су отворене до 23. октобра

Центар за промоцију науке и Музеј науке и технике позивају комуникаторе науке и младе истраживаче да се пријаве за учешће на радионици Science communication in museums: the European experience. Good practices from the Museo delle Scienze (MUSE) in Trento“, којa ће се одржати у пeтaк, 25. октобра, у просторијама Музејa науке и технике

Интерактивна радионица Science communication in museums: the European experience. Good practices from the Museo delle Scienze (MUSE) in Trento одржаће се 25. oктобра, од 10 до 15 часова, у просторијама Музеја Науке и технике (Скендер-бегова 51).

Фасилитатор интерактивне радионице, која ће се састојати из теоријског и практичног дела, биће др Манеул Балаторе из Музеја науке у Тренту и дугогодишњи комуникатор науке. У оквиру пројекта који води у Музеју (MUSE) развио је активности које обухватају Циљеве одрживог развоја како би промовисао Агенду одрживог развоја 2030 (Агенда УН 2030). Своја искуства ће, 25. октобра, поделити са публиком у Београду.

Присутнима ће се обратити и Александра Урошев, координаторка пројекта у Програму Уједињених нација за развој (УНДП).

Интерактивна радионица је намењена научним комуникаторима, кустосима научних музеја, младим истраживачима и студентима заинтересованим за овај вид научне комуникације, као и онима који на занимљив начин желе да се ближе упознају са активностима које промовишу значај Циљева одрживог развоја УН-а. Радионица ће бити одржана на енглеском језику.

Заинтересовани се могу пријавити на радионицу путем електронске пријаве којој се може приступити преко следећег линка.

Број пријава је ограничен. Пријављивање траје до 23. октобра.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs