U Centru

Radionica o naučnoj komunikaciji u muzejima

U petak, 25. oktobra, u Muzeju nauke i tehnike održava se interaktivna radionica na temu naučne komunikacije u muzejima, a prijave su otvorene do 23. oktobra

Centar za promociju nauke i Muzej nauke i tehnike pozivaju komunikatore nauke i mlade istraživače da se prijave za učešće na radionici Science communication in museums: the European experience. Good practices from the Museo delle Scienze (MUSE) in Trento“, koja će se održati u petak, 25. oktobra, u prostorijama Muzeja nauke i tehnike

Interaktivna radionica Science communication in museums: the European experience. Good practices from the Museo delle Scienze (MUSE) in Trento održaće se 25. oktobra, od 10 do 15 časova, u prostorijama Muzeja Nauke i tehnike (Skender-begova 51).

Fasilitator interaktivne radionice, koja će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dela, biće dr Maneul Balatore iz Muzeja nauke u Trentu i dugogodišnji komunikator nauke. U okviru projekta koji vodi u Muzeju (MUSE) razvio je aktivnosti koje obuhvataju Ciljeve održivog razvoja kako bi promovisao Agendu održivog razvoja 2030 (Agenda UN 2030). Svoja iskustva će, 25. oktobra, podeliti sa publikom u Beogradu.

Prisutnima će se obratiti i Aleksandra Urošev, koordinatorka projekta u Programu Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Interaktivna radionica je namenjena naučnim komunikatorima, kustosima naučnih muzeja, mladim istraživačima i studentima zainteresovanim za ovaj vid naučne komunikacije, kao i onima koji na zanimljiv način žele da se bliže upoznaju sa aktivnostima koje promovišu značaj Ciljeva održivog razvoja UN-a. Radionica će biti održana na engleskom jeziku.

Zainteresovani se mogu prijaviti na radionicu putem elektronske prijave kojoj se može pristupiti preko sledećeg linka.

Broj prijava je ograničen. Prijavljivanje traje do 23. oktobra.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs