У понедељак, 31. маја, у Универзитетској библиотеци у Нишу биће организована СТЕМ радионица у оквиру рада на пројекту Scientix

Scientix представља највећу европску мрежу СТЕМ професионалаца (енгл. STEM: Science, Technology, Engineering and Mathematics), која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену квалитетних и иновативних пракси и искустава. Циљ овог пројекта је промоција СТЕМ дисциплина, нових педагошких приступа у овим областима, и међупредметних и интердисциплинарних сарадњи. Scientix мрежа нуди потпуно бесплатно велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве. Ово је једна од првих активности које ће Центар, у оквиру свог другог мандата као националне контакт тачке за Scientix, организовати у наредне две године.

Догађај ће бити реализован у сарадњи са наставницама – Scientix амбасадоркама Слађаном Јовић и Бојаном Митрицески Анђелковић. Наставнице ће својим колегама одржати радионицу ,,Енергија молекула наше планете” о штетном дејству угљен-диоксида на повећавање температуре на планети и ефекту стаклене баште. Поред радионичарског дела, учесници ће имати прилику да од Scientix амбасадора сазнају детаље о Scientix порталу и могућностима које пројекат пружа наставницима, као и да се упознају са осталим СТЕМ пројектима и иницијативама у које је укључен ЦПН.

Овај догађај подржава и Фондација Дивац у оквиру пројекта „Подршка СТЕАМ образовању у средњим школама“.

Више информације о пројекту можете видети на овом линку.

подели