U Centru

Radionica „Energija molekula naše planete u Nišu“

U ponedeljak, 31. maja, u Univerzitetskoj biblioteci u Nišu biće organizovana STEM radionica u okviru rada na projektu Scientix

Scientix predstavlja najveću evropsku mrežu STEM profesionalaca (engl. STEM: Science, Technology, Engineering and Mathematics), koja povezuje nastavnike iz čitave Evrope i omogućava razmenu kvalitetnih i inovativnih praksi i iskustava. Cilj ovog projekta je promocija STEM disciplina, novih pedagoških pristupa u ovim oblastima, i međupredmetnih i interdisciplinarnih saradnji. Scientix mreža nudi potpuno besplatno veliki broj alata, sistema podrške i mogućnosti za kontinuiranu obuku nastavnika kroz različite vebinare i kurseve. Ovo je jedna od prvih aktivnosti koje će Centar, u okviru svog drugog mandata kao nacionalne kontakt tačke za Scientix, organizovati u naredne dve godine.

Događaj će biti realizovan u saradnji sa nastavnicama – Scientix ambasadorkama Slađanom Jović i Bojanom Mitriceski Anđelković. Nastavnice će svojim kolegama održati radionicu ,,Energija molekula naše planete” o štetnom dejstvu ugljen-dioksida na povećavanje temperature na planeti i efektu staklene bašte. Pored radioničarskog dela, učesnici će imati priliku da od Scientix ambasadora saznaju detalje o Scientix portalu i mogućnostima koje projekat pruža nastavnicima, kao i da se upoznaju sa ostalim STEM projektima i inicijativama u koje je uključen CPN.

Ovaj događaj podržava i Fondacija Divac u okviru projekta „Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama“.

Više informacije o projektu možete videti na ovom linku.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs