Хоризонт четвртком ове је недеље посвећен програму „Креативна Европа“, који подржава пројекте између науке и уметности

Нови „Хоризонт четвртком“ у организацији Центра за промоцију науке и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одржава се 11. децембра, као и обично, у Научном клубу ЦПН-а.

Тема се, међутим, налази иза хоризонта и овог четвртка излази из оквира програма финансирања Хоризонт 2020. Наиме, како би се указало и на друге могућности европског финансирања, ЦПН публици представља још један ЕУ програм, паралелан са Х2020.

На трибини  „Пут у креативну Европу – веза између науке и уметности“ учесници ће говорити о програму „Креативна Европа“, односно  Creative Europe. 

Публици ће бити представљене могућности, као и домаћи пројекти који су већ добили финансирање у овиру овог ЕУ програма.

„Креативна Европа“ је програм у оквиру Европске комисије за подршку секторима за културу и медије. Програм помаже културне и креативне организације у деловању на међународном нивоу и промовише размену културних дела као и искустава.

Центар за промоцију науке је партнер у конзорцијуму који је у програму „Креативна Европа“ добио финансирање пројекта European Digital Art & Science Network, а који је покренут ове године.

Хоризонт четвртком

ПУТ У КРЕАТИВНУ ЕВРОПУ – ВЕЗА ИЗМЕЂУ НАУКЕ И УМЕТНОСТИ

  • 15:00 – 15:10 Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке
  • 15:10 – 15:30 Димитрије Тадић и Нина Михаљинац, Деск Креативна Европа Србија, Министарство културе и информисања Републике Србије
  • 15:30 – 15:45 Слободан Јовановић и Добривоје Лале Ерић, Центар за промоцију науке, пројекат European Digital Art & Science Network
  • 15:45 – 16:00 Јасна Димитријевић, Задужбина „Илије М. Коларца“, пројекат Take Over
  • 16:00 – 16:15 Весна Јеловац и Јован Јеловац, Београдска недеља дизајна, пројекат Human Cities
  • 16:15 – 16:30 Дискусија

Модератор: Слободан Бубњевић, ЦПН

Након што се од 1. јула 2014. Република Србија укључила у Хоризонт 2020, а ова средства постала доступна за домаће научнике, привреднике и цивилни сектор, Центар за промоцију науке сваког четвртка организује програм представљања Хоризонта 2020. Повремено, „Хоризонт четвртком“ је посвећен и другим европским фондовима попут „Креативне Европе“.

 

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви