Horizont četvrtkom ove je nedelje posvećen programu „Kreativna Evropa“, koji podržava projekte između nauke i umetnosti

Novi „Horizont četvrtkom“ u organizaciji Centra za promociju nauke i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održava se 11. decembra, kao i obično, u Naučnom klubu CPN-a.

Tema se, međutim, nalazi iza horizonta i ovog četvrtka izlazi iz okvira programa finansiranja Horizont 2020. Naime, kako bi se ukazalo i na druge mogućnosti evropskog finansiranja, CPN publici predstavlja još jedan EU program, paralelan sa H2020.

Na tribini  „Put u kreativnu Evropu – veza između nauke i umetnosti“ učesnici će govoriti o programu „Kreativna Evropa“, odnosno  Creative Europe. 

Publici će biti predstavljene mogućnosti, kao i domaći projekti koji su već dobili finansiranje u oviru ovog EU programa.

„Kreativna Evropa“ je program u okviru Evropske komisije za podršku sektorima za kulturu i medije. Program pomaže kulturne i kreativne organizacije u delovanju na međunarodnom nivou i promoviše razmenu kulturnih dela kao i iskustava.

Centar za promociju nauke je partner u konzorcijumu koji je u programu „Kreativna Evropa“ dobio finansiranje projekta European Digital Art & Science Network, a koji je pokrenut ove godine.

Horizont četvrtkom

PUT U KREATIVNU EVROPU – VEZA IZMEĐU NAUKE I UMETNOSTI

  • 15:00 – 15:10 Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke
  • 15:10 – 15:30 Dimitrije Tadić i Nina Mihaljinac, Desk Kreativna Evropa Srbija, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije
  • 15:30 – 15:45 Slobodan Jovanović i Dobrivoje Lale Erić, Centar za promociju nauke, projekat European Digital Art & Science Network
  • 15:45 – 16:00 Jasna Dimitrijević, Zadužbina „Ilije M. Kolarca“, projekat Take Over
  • 16:00 – 16:15 Vesna Jelovac i Jovan Jelovac, Beogradska nedelja dizajna, projekat Human Cities
  • 16:15 – 16:30 Diskusija

Moderator: Slobodan Bubnjević, CPN

Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020. Povremeno, „Horizont četvrtkom“ je posvećen i drugim evropskim fondovima poput „Kreativne Evrope“.

 

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi