у центру

Представљање пројеката на Сајму књига

У петак, 26. октобра на штанду Центра за промоцију науке, на Сајму књига у Београду, биће представљени европски пројекти Scientix, STEM School Label и CREATIONS који промовишу иновативне приступе настави

                          

У петак, 26. октобра, од 14 до 16 часова, на штанду Центра за промоцију науке на Сајму књига у Београду, биће представљени европски пројекти из области образовања у којима је Центар партнер – Scientix, STEM School Label и CREATIONS.

На радионици, Научно образовање за одговорно друштво, учесници ће имати прилику да се упознају са пројектом Scientix, који представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике, њихове праксе и искуства и промовише СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нове педагошке приступе. Поред тога, учесници ће од Тање Олеар Гојић, Scientix амбасадора, из прве руке сазнати на који начин могу да користе ресурсе које пружа овај европски пројекат у настави.

Након тога ће бити представљен пројекат STEM School Label који има за циљ да олакша препознавање школа на европском нивоу које на иновативан начин приступају подучавању СТЕМ предмета. Додатно, разговараће се и о CREATIONS пројекту који доприноси развоју СТЕМ образовања, кроз заступање креативних метода, заснованих на корацима истраживачког учења уз коришћење елемената уметничког стварања.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs