u centru

Predstavljanje projekata na Sajmu knjiga

U petak, 26. oktobra na štandu Centra za promociju nauke, na Sajmu knjiga u Beogradu, biće predstavljeni evropski projekti Scientix, STEM School Label i CREATIONS koji promovišu inovativne pristupe nastavi

                          

U petak, 26. oktobra, od 14 do 16 časova, na štandu Centra za promociju nauke na Sajmu knjiga u Beogradu, biće predstavljeni evropski projekti iz oblasti obrazovanja u kojima je Centar partner – Scientix, STEM School Label i CREATIONS.

Na radionici, Naučno obrazovanje za odgovorno društvo, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa projektom Scientix, koji predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka, koja povezuje nastavnike, njihove prakse i iskustva i promoviše STEM discipline (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) i nove pedagoške pristupe. Pored toga, učesnici će od Tanje Olear Gojić, Scientix ambasadora, iz prve ruke saznati na koji način mogu da koriste resurse koje pruža ovaj evropski projekat u nastavi.

Nakon toga će biti predstavljen projekat STEM School Label koji ima za cilj da olakša prepoznavanje škola na evropskom nivou koje na inovativan način pristupaju podučavanju STEM predmeta. Dodatno, razgovaraće se i o CREATIONS projektu koji doprinosi razvoju STEM obrazovanja, kroz zastupanje kreativnih metoda, zasnovanih na koracima istraživačkog učenja uz korišćenje elemenata umetničkog stvaranja.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs