У Народном музеју у Београду, 5. фебруара, редакција часописа PC Press организовала је свечану доделу признања, познату под називом Top50, за најбоље онлајн ствари у 2023. години. Ова редакција већ 27. годину за редом бира најбоље веб-сајтове, странице на друштвеним мрежама и апликације у Србији.

У конкуренцији од преко 100.000 сајтова са српским националним доменом, најбољи у томе да приближи озбиљне теме на јасан и пријемчив начин на интернету претходне године био је Центар за промоцију науке, чији је портал cpn.edu.rs добио признање за најбољи у категорији образовање и култура. Ову награду руководиоцу Сектора за издаваштво ЦПН-а Ивану Умељићу уручио је Министар информисања и телекомуникација др Михаило Јовановић.

У категорији за образовање и културу, поред Центра за промоцију науке који је носилац статуе, признање су добили и сајтови zuov.gov.rs, pretraziva.rs, и dvadesete.rs. Осим ове категорије, награде су још додељене у категоријама: вести и медији, eCommerce, пословни и друштвени сервиси, дом и породица, спорт и туризам, друштвене мреже (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, TikTok), мобилне апликације и специјалне награде.

Фото: Војислав Симић, PC Press

Жири је био састављен од колегијума редакције PC Press и стручног дела жирија који су ове године чинили: Марија Матић, Strategy&Clients Director, Direct Media; Наташа Кажић, CMO Ananas E-commerce; Тања Васојевић, власница агенције Tadaaa Agency; Душан Петровић, фотограф; и Андрија Јовић, јутјубер.

Портал cpn.edu.rs активан је од 2010. године, а редизајниран је пре неколико година. Будући да се ради о основном сајту Центра за промоцију науке, на њему се налазе информације о свим активностима и делатностима ове институције, као и бројни научнопопуларни садржаји и материјали.

подели