U Narodnom muzeju u Beogradu, 5. februara, redakcija časopisa PC Press organizovala je svečanu dodelu priznanja, poznatu pod nazivom Top50, za najbolje onlajn stvari u 2023. godini. Ova redakcija već 27. godinu za redom bira najbolje veb-sajtove, stranice na društvenim mrežama i aplikacije u Srbiji.

U konkurenciji od preko 100.000 sajtova sa srpskim nacionalnim domenom, najbolji u tome da približi ozbiljne teme na jasan i prijemčiv način na internetu prethodne godine bio je Centar za promociju nauke, čiji je portal cpn.edu.rs dobio priznanje za najbolji u kategoriji obrazovanje i kultura. Ovu nagradu rukovodiocu Sektora za izdavaštvo CPN-a Ivanu Umeljiću uručio je Ministar informisanja i telekomunikacija dr Mihailo Jovanović.

U kategoriji za obrazovanje i kulturu, pored Centra za promociju nauke koji je nosilac statue, priznanje su dobili i sajtovi zuov.gov.rs, pretraziva.rs, i dvadesete.rs. Osim ove kategorije, nagrade su još dodeljene u kategorijama: vesti i mediji, eCommerce, poslovni i društveni servisi, dom i porodica, sport i turizam, društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, TikTok), mobilne aplikacije i specijalne nagrade.

Foto: Vojislav Simić, PC Press

Žiri je bio sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press i stručnog dela žirija koji su ove godine činili: Marija Matić, Strategy&Clients Director, Direct Media; Nataša Kažić, CMO Ananas E-commerce; Tanja Vasojević, vlasnica agencije Tadaaa Agency; Dušan Petrović, fotograf; i Andrija Jović, jutjuber.

Portal cpn.edu.rs aktivan je od 2010. godine, a redizajniran je pre nekoliko godina. Budući da se radi o osnovnom sajtu Centra za promociju nauke, na njemu se nalaze informacije o svim aktivnostima i delatnostima ove institucije, kao i brojni naučnopopularni sadržaji i materijali.

podeli