У оквиру Програма Хоризонт 2020, у среду, 4. новембра, биће одржан Инфо дан на тему „Како повећати успешност у позивима Акције Марија Склодовска Кири (MSCA) у новом Оквирном програму ЕУ за истраживање и иновације Хоризонт Европа?“

Инфо дан ће бити одржан у организацији пројекта Министарства за европске интеграције „Подршка учествовању у ЕУ програмима“, који финансира Европска унија, а у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Делегацијом Европске уније у Србији, Универзитетом у Новом Саду, и ЕУИНФОНЕТ-ом.

Основни циљ Инфо дана је представљање успеха учешћа институција и организација из Србије у Хоризонт 2020 програму као и да се из досадашњег искуства будући подносиоци предлога пројеката припреме за позиве MSCA у оквиру новог Хоризонт Европа програма са следећим темама:

  • Преглед свих MSCA позива и правила конкурисања
  • MSCA IF (Individual Fellowships) – најатрактивнији позиви за наше истраживаче
  • MSCA ITN (Innovative Training Networks) – Како унапредити учешће у најзахтевнијем позиву MSCA ITN, са пролазношћу од само 6%?
  • Најава „Зеленог позива“, чији је рок за пријаву у јануару 2021. године

Инфо дан ће бити одржан путем Zoom апликације у среду, 4. новембра 2020. са почетком у 10.30 часова. Догађај је намењен представницима шире образовне и научно-истраживачке заједнице као и представницима неакадемског сектора.

Уколико сте заинтересовани да присуствујете, молимо вас да се региструјете на следећем линку до понедељка, 2. новембра 2020.године. Догађај ћемо преносити и уживо на Фејсбук страници ЕУ у Србији тако да укупан број заинтересованих који могу пратити излагања није ограничен.

Детаљан програм Инфо дана пронађите у агенди.

За све додатне информације, контакт особа је Мила Маринковић, коју можете контактирати на имејл: m.marinkovic@idi.ie.

 

подели