U okviru Programa Horizont 2020, u sredu, 4. novembra, biće održan Info dan na temu „Kako povećati uspešnost u pozivima Akcije Marija Sklodovska Kiri (MSCA) u novom Okvirnom programu EU za istraživanje i inovacije Horizont Evropa?“

Info dan će biti održan u organizaciji projekta Ministarstva za evropske integracije „Podrška učestvovanju u EU programima“, koji finansira Evropska unija, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Delegacijom Evropske unije u Srbiji, Univerzitetom u Novom Sadu, i EUINFONET-om.

Osnovni cilj Info dana je predstavljanje uspeha učešća institucija i organizacija iz Srbije u Horizont 2020 programu kao i da se iz dosadašnjeg iskustva budući podnosioci predloga projekata pripreme za pozive MSCA u okviru novog Horizont Evropa programa sa sledećim temama:

  • Pregled svih MSCA poziva i pravila konkurisanja
  • MSCA IF (Individual Fellowships) – najatraktivniji pozivi za naše istraživače
  • MSCA ITN (Innovative Training Networks) – Kako unaprediti učešće u najzahtevnijem pozivu MSCA ITN, sa prolaznošću od samo 6%?
  • Najava „Zelenog poziva“, čiji je rok za prijavu u januaru 2021. godine

Info dan će biti održan putem Zoom aplikacije u sredu, 4. novembra 2020. sa početkom u 10.30 časova. Događaj je namenjen predstavnicima šire obrazovne i naučno-istraživačke zajednice kao i predstavnicima neakademskog sektora.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete, molimo vas da se registrujete na sledećem linku do ponedeljka, 2. novembra 2020.godine. Događaj ćemo prenositi i uživo na Fejsbuk stranici EU u Srbiji tako da ukupan broj zainteresovanih koji mogu pratiti izlaganja nije ograničen.

Detaljan program Info dana pronađite u agendi.

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba je Mila Marinković, koju možete kontaktirati na imejl: m.marinkovic@idi.ie.

 

podeli