У среду, 18. новембра, почиње Green Fest. У оквиру фестивала ЦПН 19. новембра организује панел-дискусију о климатским променама

Шести међународни фестивал зелене културе, Green Fest, почиње у среду, 18. новембра, у Дому омладине Београда. У оквиру тродневног фестивала биће приказано 98 филмова, одржаће се 23 радионице, а посетиоци ће моћи да виде и неколико изложби, предавања и панел-дискусија. Улаз на све програме је бесплатан, али је обавезно пријављивање преко званичног сајта фестивала и преузимање улазница.

Међународни фестивал зелене културе Green Fest од 2010. године стимулише сарадњу уметности и кулутре са животном средином. Фестивал се састоји од три дела: филмског, научно-образовног и изложбеног програма.

У оквиру Green Fest програма, Центар за промоцију науке организује панел-дискусију Технологија против климатских промена у четвртак, 19. новембра. Панел-дискусија почиње у 16 часова у сали Американа. О примени нових технологија у борби против климатских промена говорe Никола Божић, програмски руководилац у Истраживачкој станици Петница, и Иван Умељић, координатор Групе за издаваштво у ЦПН-у. Модератор је Слободан Бубњевић, уредник Комуникација у ЦПН-у.

Након што је „Пети извештај“ Међувладиног панела за климатске промене потврдио да активности човека знатно утичу на климатске промене, предузимају се различите мере за очување климе, како у политичком тако и у технолошком правцу. Непосредан повод за разговор о климатским променама је двадесет прва годишња конференција земаља потписница Оквирне конвенције о климатским променама УН, која ће се одржати у Паризу у децембру ове године.

Истражите више о фестивалу Green Fest

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви