U sredu, 18. novembra, počinje Green Fest. U okviru festivala CPN 19. novembra organizuje panel-diskusiju o klimatskim promenama

Šesti međunarodni festival zelene kulture, Green Fest, počinje u sredu, 18. novembra, u Domu omladine Beograda. U okviru trodnevnog festivala biće prikazano 98 filmova, održaće se 23 radionice, a posetioci će moći da vide i nekoliko izložbi, predavanja i panel-diskusija. Ulaz na sve programe je besplatan, ali je obavezno prijavljivanje preko zvaničnog sajta festivala i preuzimanje ulaznica.

Međunarodni festival zelene kulture Green Fest od 2010. godine stimuliše saradnju umetnosti i kulutre sa životnom sredinom. Festival se sastoji od tri dela: filmskog, naučno-obrazovnog i izložbenog programa.

U okviru Green Fest programa, Centar za promociju nauke organizuje panel-diskusiju Tehnologija protiv klimatskih promena u četvrtak, 19. novembra. Panel-diskusija počinje u 16 časova u sali Amerikana. O primeni novih tehnologija u borbi protiv klimatskih promena govore Nikola Božić, programski rukovodilac u Istraživačkoj stanici Petnica, i Ivan Umeljić, koordinator Grupe za izdavaštvo u CPN-u. Moderator je Slobodan Bubnjević, urednik Komunikacija u CPN-u.

Nakon što je „Peti izveštaj“ Međuvladinog panela za klimatske promene potvrdio da aktivnosti čoveka znatno utiču na klimatske promene, preduzimaju se različite mere za očuvanje klime, kako u političkom tako i u tehnološkom pravcu. Neposredan povod za razgovor o klimatskim promenama je dvadeset prva godišnja konferencija zemalja potpisnica Okvirne konvencije o klimatskim promenama UN, koja će se održati u Parizu u decembru ove godine.

Istražite više o festivalu Green Fest

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi