Центар за промоцију науке током неколико мартовских дана у Геронтолошком центру представља мобилни планетаријум

Од уторка до петка, 15, 16, 17. и 18. марта, у Геронтолошком центру на Бежанијској коси Центар за промоцију науке представиће корисницима Центра мобилни планетаријум. Планетаријумске пројекције у Геронтолошом центру воде, као и иначе, стручни предавачи.

Након бројних школа широм Србије у којима су школска деца и њихови наставници упознати са разноврсним небеским појавама кроз пројекције у планетаријуму, дошао је ред и на старије суграђане да се упознају са астрономским феноменима.

Овим догађајем ЦПН скреће пажњу на потребу за образовним садржајима у свим старосним узрастима, као и за отклањањем предрасуда када је реч о припадницима трећег доба. Реакције штићеника Центра су радозналост, али и пуно емоција у сусрету са младима. Бака која због здравствених проблема не може да присуствује пројекцији слушала је “индивидуално предавање” (слика доле).

Планетариjум jе сферни биоскоп коjи проjектуjе слике звезданог неба и бројних фасцинантних појава у нашем универзуму. Пројекције у мобилном планетаријуму представљају изузетно занимљив и атрактиван начин за ближе упознавање са астрономијом и сродним наукама.

 

Истражите више о мобилном планетаријуму

подели