Centar za promociju nauke tokom nekoliko martovskih dana u Gerontološkom centru predstavlja mobilni planetarijum

Od utorka do petka, 15, 16, 17. i 18. marta, u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi Centar za promociju nauke predstaviće korisnicima Centra mobilni planetarijum. Planetarijumske projekcije u Gerontološom centru vode, kao i inače, stručni predavači.

Nakon brojnih škola širom Srbije u kojima su školska deca i njihovi nastavnici upoznati sa raznovrsnim nebeskim pojavama kroz projekcije u planetarijumu, došao je red i na starije sugrađane da se upoznaju sa astronomskim fenomenima.

Ovim događajem CPN skreće pažnju na potrebu za obrazovnim sadržajima u svim starosnim uzrastima, kao i za otklanjanjem predrasuda kada je reč o pripadnicima trećeg doba. Reakcije štićenika Centra su radoznalost, ali i puno emocija u susretu sa mladima. Baka koja zbog zdravstvenih problema ne može da prisustvuje projekciji slušala je “individualno predavanje” (slika dole).

Planetarijum je sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i brojnih fascinantnih pojava u našem univerzumu. Projekcije u mobilnom planetarijumu predstavljaju izuzetno zanimljiv i atraktivan način za bliže upoznavanje sa astronomijom i srodnim naukama.

 

Istražite više o mobilnom planetarijumu

podeli