Манифестације

ЦПН на „органском“ фестивалу

ЦПН ће током манифестације Organic Live Fest, од 28. до 30. jуна, у Топчидерском парку, представити нова научна остварења у вези са коришћењем природних ресурса

 

У Топчидерском парку у Београду, од 28. до 30. јуна, биће одржан Organic Live Fest, први фестивал код нас чији је концепт заснован на промовисању природних ресурса и развијању свести о здравом начину живота. Центар за промоцију науке ће на овој манифестацији представити макету дела Београда код које је јавно осветљење базирано на алтернативном извору енергије.

Макета је конструисана са лед диодама које представљају јавно осветљење,  а напајају се окретањем степ мотора. Овај модел послужиће као основа за причу о могућностима које пружа коришћење зелених енергија за друштвено одговорно функционисање града у складу са принципима заштите човекове средине.

Обновљиви извори енергије, органска производња, здрав начин живота и заштита животне средине основне су теме овог фестивала.

Центар за промоцију науке је један од суорганизатора фестивала, на коме са својим партнерским организацијама учествује у интерактивним радионицама на тему енергетске ефикасности, повећања еколошке свести и употребе савремених технологија за праћење параметара животне средине. 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs