Manifestacije

CPN na „organskom“ festivalu

CPN će tokom manifestacije Organic Live Fest, od 28. do 30. juna, u Topčiderskom parku, predstaviti nova naučna ostvarenja u vezi sa korišćenjem prirodnih resursa

 

U Topčiderskom parku u Beogradu, od 28. do 30. juna, biće održan Organic Live Fest, prvi festival kod nas čiji je koncept zasnovan na promovisanju prirodnih resursa i razvijanju svesti o zdravom načinu života. Centar za promociju nauke će na ovoj manifestaciji predstaviti maketu dela Beograda kod koje je javno osvetljenje bazirano na alternativnom izvoru energije.

Maketa je konstruisana sa led diodama koje predstavljaju javno osvetljenje,  a napajaju se okretanjem step motora. Ovaj model poslužiće kao osnova za priču o mogućnostima koje pruža korišćenje zelenih energija za društveno odgovorno funkcionisanje grada u skladu sa principima zaštite čovekove sredine.

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine osnovne su teme ovog festivala.

Centar za promociju nauke je jedan od suorganizatora festivala, na kome sa svojim partnerskim organizacijama učestvuje u interaktivnim radionicama na temu energetske efikasnosti, povećanja ekološke svesti i upotrebe savremenih tehnologija za praćenje parametara životne sredine. 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs