Тема панела „Од кода до лека: Медицинска истраживања уз помоћ вештачке интелигенције“, који Центар за истраживање јавних политика и Српско AI друштво организују у сарадњи са Центром за промоцију науке, биће употреба вештачке интелигенције у здравству.

Панелисти др Даница Деспотовић (научница о подацима), мр Драгорад Миловановић (Друштво за информатику Србије) и др Невена Вељковић (Хелиант д.о.о.) одговориће на следећа питања: Шта се крије иза иновативних медицинских решења која користе вештачку интелигенцију? Какву улогу игра доступност података у приоритетима медицинског истраживања уз коришћење вештачке интелигенције? Колико способност вештачке интелигенције да анализира обимне базе података и препозна повезаности утиче на класични медицински приступ?

Такође, биће разматрана и етичка питања у вези са коришћењем података и доношењем одлука у оквиру медицинских истраживања: Како се одобравају медицинска истраживања данас? Која је улога етичких одбора и регулаторних агенција? Каква регулатива нам је потребна како би транспарентност, интегритет и одговорност у коришћењу АИ у медицинским истраживањима били осигурани?

Улаз је слободан за све посетиоце.

Модераторка: мр Бранка Анђелковић (Центар за истраживање јавних политика)
Датум: 12.09.2023. године (уторак)
Време: 18:30 – 20:00 часова
Локација: Научни клуб Београд, Краља Петра 46

Формулар за пријаву можете пронаћи ОВДЕ.

подели