У Електротехничкој школи ”Никола Тесла” у Панчеву у среду, 11. априла, биће представљени европски пројекти Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа

У Електротехничкој школи “Никола Тесла” у Панчеву, у среду, 11. априла од 12 до 14 часова, биће одржана радионица на тему нових образовних концепата у СТЕМ дисциплинама, на којој ће бити представљена и четири значајна европска пројекта у којима учествује Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа.

Scientix је највећа европска мрежа наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Циљ овог пројекта је и промоција СТЕМ дисциплина (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нових педагошких приступа у овим областима. Ова мрежа пружа велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника.

Учесници радионице ће имати прилику да из прве руке сазнају од Scientix амбасадора, Наде Стојичевић, детаље о Scientix порталу и могућностима које пружа пројекат. Додатно, Scientix амбасадор Горица Његовановић ће представити кроз лична искуства, могућности за школе и начин конкурисања за средства у оквиру Еразмус плус пројеката.

Тема радионице биће и пројекат STEM School Label који ће пружити могућност акредитовања школа на европском нивоу које имају иновативне курикулуме из СТЕМ предмета. На радионици, Научно образовање за одговорно друштво, наставницима ће бити представљен и Hypatiа пројекат који се бави освешћивањем академских родних стереотипа, који утичу на избор каријера девојчица и девојака у СТЕМ областима. За крај, ће бити одржана и презентација пројекта CREATIONS, који подстиче креативне методе наставе у СТЕМ областима.

подели