У Нишу се 28. новембра одржан је округли сто са темом родне равноправности у науци у оквиру пројекта који је подржао ЦПН

На округлом столу под називом „Наука и техника за девојке“, који је одржан у свечаној сали Ректората Универзитета у Нишу, у четвртак, 28. новембра, у 14 часова, говорило се о родној равноправности у науци и оснаживању девојака када је реч о одабиру занимања у области науке. Овај округли сто је део пројекта „Учешће жена у науци и технологији: изазови, могућности и пут напред“, који је добио финансијску и техничку подршку Центра за промоцију науке као један од пројеката одабран на Јавном позиву за 2013. годину.

Неке од тема о којима се говорило на округлом столу су и како мотивисати девојке да своје будуће усмерење нађу у техничким, информационим и комуникационим наукама и како креирати друштвену климу која мотивише и одаје признање девојкама које бирају занимања у овим областима.

На округлом столу у четвртак, између осталих, говорила је Дивна Вучковић, координаторка за промоцију технолошких иновација и ИКТ активности ЦПН-а.

 

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви