U Nišu se 28. novembra održan je okrugli sto sa temom rodne ravnopravnosti u nauci u okviru projekta koji je podržao CPN

Na okruglom stolu pod nazivom „Nauka i tehnika za devojke“, koji je održan u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Nišu, u četvrtak, 28. novembra, u 14 časova, govorilo se o rodnoj ravnopravnosti u nauci i osnaživanju devojaka kada je reč o odabiru zanimanja u oblasti nauke. Ovaj okrugli sto je deo projekta „Učešće žena u nauci i tehnologiji: izazovi, mogućnosti i put napred“, koji je dobio finansijsku i tehničku podršku Centra za promociju nauke kao jedan od projekata odabran na Javnom pozivu za 2013. godinu.

Neke od tema o kojima se govorilo na okruglom stolu su i kako motivisati devojke da svoje buduće usmerenje nađu u tehničkim, informacionim i komunikacionim naukama i kako kreirati društvenu klimu koja motiviše i odaje priznanje devojkama koje biraju zanimanja u ovim oblastima.

Na okruglom stolu u četvrtak, između ostalih, govorila je Divna Vučković, koordinatorka za promociju tehnoloških inovacija i IKT aktivnosti CPN-a.

 

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi