Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ припремили су научни кафе са темом Млади у ИКТ. Научни кафе организовали смо поводом дана девојчица у ИКТ у четвртак, 28. априла, са почетком у 17 часова. Наш домаћин и партнер на овом пројекту је Хотел Индиго Београд, нови хотел у Кнез Михаиловој улици, на чијој тераси ћемо се окупити и одржати догађај.

Након дуже паузе услeд пандемије, Научни кафе се враћа на сцену. Овог пута разговараћемо о ИКТ образовању и перспективама, са посебним освртом на девојчице у ИКТ. Наше говорнице причаће нам о добрим праксама које су остварили и искуствима у свети технологије и образовања.

Учеснице:
  • др Татјана Давидовић, Математички институт САНУ, научна саветница
  • Марија Десивојевић Цветковић, виша потпредедница компаније Делта Холдинг
  • Марија Јелић, сопран, директорка компаније Technoline
  • Наталија Наумовић, програмерка, научна демонстраторка, мејкерка
  • Софија Чебишек, Математичка гимназија, ученица

Наравно, и публика је активни учесник научног кафеа. У неформалној атмосфери, Научни кафе сваком нуди шансу да учествује у квалитетном научнопопуларном разговору са научницима и истраживачима, који, као и већина нас, пију кафу или чај и уживају у добром разговору.  Овај формат је присутан широм света, али је прилагођен различитим културама и поднебљима, укључује локалну заједницу и њој се обраћа. Циљ је да охрабримо и оснажимо интеракцију, конверзацију, дебату, да покренемо и одржимо дијалог између научника и јавности.

Истовремено, ово је и увертира у манифестацију Мај месец математике, који је ове године посвећен гејмингу. Манифестација траје од 10. до 31. маја, а више информација биће доступно на сајту манифестације, m3.rs.

подели