Група психијатара из Србије на Националном конгресу психијатара у Немачкој излажe резултате својих истраживања

На Немачком националном конгресу психијатара, који се одржава од 26. до 29. новембра у Берлину, ове године учествују и представници из Србије.

На овом значајном конгресу излажу психијатри др Нађа Марић Бојовић и др Саша Бранковић, као и млади докторанди Медицинског факултета у Београду, др Марина Михаљевић, др Сања Андрић и др Милица Јовичић.

У Берлин су отишли на позив професора др Маjера, председника Нeмaчког националног конгреса, како би представили истраживања на тему „Молекуларна, неурокогнитвна и неурофизиолошка истраживања негативних афективних стања – доприноси из Србије“.

Др Нађа Марић Бојовић, која предводи српски тим научника на овом скупу, добитница је две престижне међународне награде: Okasha Award for Developing Countries, World Psychiatric Association (2005) и AEP (Association of European Psychiatrists) Research Award for the best published paper by young psychiatrist (2004).

Конгрес који се традиционално одржава у Берлину у организацији немачке националне психијатријске асоцијације, представља први по величини у Европи и други највећи психијатријски скуп на свету у организацији једног националног удружења.

Ове године, у Берлину се окупља готово 10.000 учесника из читавог света.

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви