Grupa psihijatara iz Srbije na Nacionalnom kongresu psihijatara u Nemačkoj izlaže rezultate svojih istraživanja

Na Nemačkom nacionalnom kongresu psihijatara, koji se održava od 26. do 29. novembra u Berlinu, ove godine učestvuju i predstavnici iz Srbije.

Na ovom značajnom kongresu izlažu psihijatri dr Nađa Marić Bojović i dr Saša Branković, kao i mladi doktorandi Medicinskog fakulteta u Beogradu, dr Marina Mihaljević, dr Sanja Andrić i dr Milica Jovičić.

U Berlin su otišli na poziv profesora dr Majera, predsednika Nemačkog nacionalnog kongresa, kako bi predstavili istraživanja na temu „Molekularna, neurokognitvna i neurofiziološka istraživanja negativnih afektivnih stanja – doprinosi iz Srbije“.

Dr Nađa Marić Bojović, koja predvodi srpski tim naučnika na ovom skupu, dobitnica je dve prestižne međunarodne nagrade: Okasha Award for Developing Countries, World Psychiatric Association (2005) i AEP (Association of European Psychiatrists) Research Award for the best published paper by young psychiatrist (2004).

Kongres koji se tradicionalno održava u Berlinu u organizaciji nemačke nacionalne psihijatrijske asocijacije, predstavlja prvi po veličini u Evropi i drugi najveći psihijatrijski skup na svetu u organizaciji jednog nacionalnog udruženja.

Ove godine, u Berlinu se okuplja gotovo 10.000 učesnika iz čitavog sveta.

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi