Јавни позив за пријављивање пројеката промоције и популаризације науке, који расписује Центар за промоцију науке, под окриљем Министарства науке, технолошког развоја и иновација, ове године биће отворен у уторак, 20. фебруара.

Циљ Јавног позива је подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима из области промоције и популаризације науке који покривају интересовање и потребе опште популације; подршка иновативним и високоутицајним пројектима који имају велики обухват у циљу развоја и побољшања квалитета пројеката из области промоције науке од глобалног значаја, као и подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Ове године пријаве ће бити организоване у две категорије. Категорија један намењена је пројектима промоције науке у научним клубовима широм Србије кроз коју могу аплицирати појединци, док је категорија два намењена научноистраживачким организацијама, факултетима, научностручним друштвима, центрима за стручно усавршавање, удружењима и локалним самоуправама. Пријаве ће бити отворене од 20. фебруара до 20. марта, након чега ће стручна комисија рангирати пројекте по утврђеним критеријумима. Прелиминарна ранг-листа очекује се 22. априла.

Издвојена средства износе 12.000.000,00 динара, односно 5.000.000,00 динара за прву категорију и 7.000.000,00 динара за другу категорију. Пријаве, као и до сада, биће организоване преко електронске апликације. Сви услови, линкови и упутства за пријаву, биће објављени на дан отварања Јавног позива, 20. фебруара, а до тада можете погледати архиву Јавог позива Центра за промоцију науке на овом линку. За вести и додатне информације можете писати на маил: javnipoziv@cpn.rs

 

Центар за промоцију науке континуирано од 2011. године расписује Јавни позив за подношење пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке. У протеклих 13 година са поносом изјављујемо да је од 2011. па до данас укупно одобрено и финансирано 739 пројеката и издвојено преко 137 милиона динара.

 

подели