Javni poziv za prijavljivanje projekata promocije i popularizacije nauke, koji raspisuje Centar za promociju nauke, pod okriljem Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, ove godine biće otvoren u utorak, 20. februara.

Cilj Javnog poziva je podrška raznovrsnim i inovativnim projektnim pristupima iz oblasti promocije i popularizacije nauke koji pokrivaju interesovanje i potrebe opšte populacije; podrška inovativnim i visokouticajnim projektima koji imaju veliki obuhvat u cilju razvoja i poboljšanja kvaliteta projekata iz oblasti promocije nauke od globalnog značaja, kao i podrška kreativnim projektima koji afirmišu dostupnost znanja u otvorenom prostoru.

Ove godine prijave će biti organizovane u dve kategorije. Kategorija jedan namenjena je projektima promocije nauke u naučnim klubovima širom Srbije kroz koju mogu aplicirati pojedinci, dok je kategorija dva namenjena naučnoistraživačkim organizacijama, fakultetima, naučnostručnim društvima, centrima za stručno usavršavanje, udruženjima i lokalnim samoupravama. Prijave će biti otvorene od 20. februara do 20. marta, nakon čega će stručna komisija rangirati projekte po utvrđenim kriterijumima. Preliminarna rang-lista očekuje se 22. aprila.

Izdvojena sredstva iznose 12.000.000,00 dinara, odnosno 5.000.000,00 dinara za prvu kategoriju i 7.000.000,00 dinara za drugu kategoriju. Prijave, kao i do sada, biće organizovane preko elektronske aplikacije. Svi uslovi, linkovi i uputstva za prijavu, biće objavljeni na dan otvaranja Javnog poziva, 20. februara, a do tada možete pogledati arhivu Javog poziva Centra za promociju nauke na ovom linku. Za vesti i dodatne informacije možete pisati na mail: javnipoziv@cpn.rs

 

Centar za promociju nauke kontinuirano od 2011. godine raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke. U proteklih 13 godina sa ponosom izjavljujemo da je od 2011. pa do danas ukupno odobreno i finansirano 739 projekata i izdvojeno preko 137 miliona dinara.

 

podeli