Отворен конкурс за најбоља научна, инжењерска и проналазачка остварења у 2011. години

Пише: Сташа Бајац

Са идејом да подстакне научна истраживања, стваралаштво и привредни развој у Србији, Фондација „Никола Тесла“ из Београда расписала је конкурс за доделу „Теслиних награда“ за 2011. годину.

Ова награда се додељује у областима научних остварења у природним и техничким наукама, врхунског инжењерскoг техничко-технолошког остварења, проналазаштва – новаторствa – рационализаторства, остваривања циљева Фондације у организацијама и стваралаштву младих.

На основу предатих предлога, награде Фондације ће у свим категоријама изабрати стручни жири, који сачињавају претходни добитници ове награде. Како је речено у Фондацији, рок за достављање предлога за награде је 30. јануар 2012. године.

Конкурсну документацију за овогодишњу награду „Никола Тесла“ можете преузети овде.

Фонд „Никола Тесла“

Ко додељује ову награду? Фондација „Никола Тесла“ је основана 1979. године на Оснивачкој скупштини у Београду. Писани акт о оснивању Фондације донела је Скупштина Друштва за ширење научних сазнања „Никола Тесла“ и 140 тадашњих организација удруженог рада и других организација. Чланови ове организације су угледни инжењери, а њено деловање није остало незапажено у протеклим деценијама. Организација је, у складу са законским обавезама, ове године пререгистрована. Х

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви