Otvoren konkurs za najbolja naučna, inženjerska i pronalazačka ostvarenja u 2011. godini

Piše: Staša Bajac

Sa idejom da podstakne naučna istraživanja, stvaralaštvo i privredni razvoj u Srbiji, Fondacija „Nikola Tesla“ iz Beograda raspisala je konkurs za dodelu „Teslinih nagrada“ za 2011. godinu.

Ova nagrada se dodeljuje u oblastima naučnih ostvarenja u prirodnim i tehničkim naukama, vrhunskog inženjerskog tehničko-tehnološkog ostvarenja, pronalazaštva – novatorstva – racionalizatorstva, ostvarivanja ciljeva Fondacije u organizacijama i stvaralaštvu mladih.

Na osnovu predatih predloga, nagrade Fondacije će u svim kategorijama izabrati stručni žiri, koji sačinjavaju prethodni dobitnici ove nagrade. Kako je rečeno u Fondaciji, rok za dostavljanje predloga za nagrade je 30. januar 2012. godine.

Konkursnu dokumentaciju za ovogodišnju nagradu „Nikola Tesla“ možete preuzeti ovde.

Fond „Nikola Tesla“

Ko dodeljuje ovu nagradu? Fondacija „Nikola Tesla“ je osnovana 1979. godine na Osnivačkoj skupštini u Beogradu. Pisani akt o osnivanju Fondacije donela je Skupština Društva za širenje naučnih saznanja „Nikola Tesla“ i 140 tadašnjih organizacija udruženog rada i drugih organizacija. Članovi ove organizacije su ugledni inženjeri, a njeno delovanje nije ostalo nezapaženo u proteklim decenijama. Organizacija je, u skladu sa zakonskim obavezama, ove godine preregistrovana. H

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi