У петак, 13. маја, потписан је меморандум о сарадњи Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, и Центра за промоцију науке.

Меморандумом, који је полазна основа за остваривање и унапређивање сарадње у области промоције и популаризације науке, истраживања и иновацијa, потписан је у петак, 13. маја, у просторијама Факултета, а потписали су га в.д  директора ЦПН-а др Марко Крстић и декан Факултета спорта и физичког васпитања др Милован Братић.

“Потписивање меморандума са Факултетом спорта и физичког васпитања у Нишу корак је више у јачању наше изузетно добре сарадње са Универзитетом у Нишу. Циљна група многих програма и активности Центра за промоцију науке су млади, па верујемо да ћемо наћи много начина да се повежемо и инспиришемо једни друге на задатку популаризације научних и образовних тема”, изјавио је овом приликом др Марко Крстић, в.д. директора Центра за промоцију науке.

Задатак ЦПН-а је да премости јаз између науке и друштва окупљајући све релевантне актере и ширу јавност у процесу истраживања и иновација, а Факултет спорта и физичке културе у Нишу је у том процесу препознат као релевантан партнер у заједничкој мисији популаризације науке.

подели