U petak, 13. maja, potpisan je memorandum o saradnji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, i Centra za promociju nauke.

Memorandumom, koji je polazna osnova za ostvarivanje i unapređivanje saradnje u oblasti promocije i popularizacije nauke, istraživanja i inovacija, potpisan je u petak, 13. maja, u prostorijama Fakulteta, a potpisali su ga v.d  direktora CPN-a dr Marko Krstić i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dr Milovan Bratić.

“Potpisivanje memoranduma sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu korak je više u jačanju naše izuzetno dobre saradnje sa Univerzitetom u Nišu. Ciljna grupa mnogih programa i aktivnosti Centra za promociju nauke su mladi, pa verujemo da ćemo naći mnogo načina da se povežemo i inspirišemo jedni druge na zadatku popularizacije naučnih i obrazovnih tema”, izjavio je ovom prilikom dr Marko Krstić, v.d. direktora Centra za promociju nauke.

Zadatak CPN-a je da premosti jaz između nauke i društva okupljajući sve relevantne aktere i širu javnost u procesu istraživanja i inovacija, a Fakultet sporta i fizičke kulture u Nišu je u tom procesu prepoznat kao relevantan partner u zajedničkoj misiji popularizacije nauke.

podeli