У оквиру изложбе „Пети извештај“ Центар за промоцију науке је у среду, 21. јануара, у Галерији науке и технике, организовао трибину о климатским променама на Заоадном Балкану

Центар за промоцију науке, у сарадњи са Галеријом науке и технике САНУ и невладином организацијом „Један степен“, организује нову трибину посвећену климатским променама, са освртом на регионалне последице глобалног загревања, али и мере адаптације и смањења емисија.

Трибина „Климатске промене на Балкану“ организује се у среду, 21. јануара, у 18 часова, у Галерију науке и технике САНУ, у Улици Ђуре Јакшића број 2.

У разговору учествују др Владимир Ђурђевић са Физичког факултета, Владан Шћекић из Центра за унапређење животне средине и Ђорђе Самарџија из организације Један степен. Модератор је Слободан Бубњевић из ЦПН-а.

Центар ову трибину организује као завршни догађај у оквиру изложбе Пети извештај“, која се затвара дан касније, 22. јануара, у Галерији науке и технике САНУ.

Ова изложба је отворена 23. децембра у организацији ЦПН-а и невладине организације Један степен, а представља десет тема о клими, Међународном панелу о климатским променама, научној подлози и многим другим у вези са климатским променама.

На трибини ће бити речи како о последицама климатских промена на Балкану тако и о нашој садашњици и будућности у односу на податке из Петог извештаја. Учесници ће представити и неке од могућих решења и сценарија за успоравање климатских промена, као и идеје како човек, али и држава могу утицати на овај глобални феномен. 

ЦПН трибина

„Климатске промене на Балкану“

Среда, 21. јануар 2015, 18 часова
Галерија науке и технике САНУ, Ђуре Јакшића 2

Говоре:

  • Владимир Ђурђевић, Физички факултет Универзитета у Београду
  • Владан Шћекић, Центар за унапређење животне средине
  • Ђорђе Самарџија, Један степен

Модератор:

  • Слободан Бубњевић, уредник Комуникација ЦПН-а

 

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе