ИЗЛОЖБА

Пети извештај у Београду

ЦПН отвара научнопопуларну изложбу о климатским променама у уторак, 23. децембра, у 19 часова, у Галерији науке и технике САНУ

Центар за промоцију науке организује научнопопуларну изложбу „Пети извештај“ у Галерији науке и технике САНУ, уз подршку Међувладиног панела за климатске промене (IPCC).

На овој изложби, која се отвара у уторак, 23. децембра, у 19 часова, биће представљени последњи резултати научних истраживања о глобалном загревању, стању и пројекцијама будућег понашања климатског система планете Земље.

Изложба, која представља десет тема о клими, IPCC-ју, научној подлози, адаптацији и митигацији, следи после велике конференције у Научном клубу ЦПН-а, на којој су о климатским променама говорили водећи светски стручњаци са неколико европских универзитета.

„Пети извештај“, који је, иначе, објављен почетком 2014. године, представили су у Научном клубу ЦПН-а, 4. децембра, IPCC стручњаци са Универзитета у Инсбруку, Лунду и Лајпцигу, а радионица се одвијала упоредо са посебно важним, овогодишњим Климатским самитом у Лими, у Перуу.

У простору Галерије науке и технике САНУ биће пројектован и разноврстан филмски материјал, као и визуализације климатских модела.

Поред подршке Међувладиног панела за климатске промене, изложба се организује у сарадњи са невладином организацијом Један степен, а посетиоци ће бити у прилици да је погледају у Галерији науке и технике САНУ до 22. јануара.

Отварање изложбе „Пети извештај“
19 часова, 23. децембар 2014.
Галерија науке и технике САНУ, Ђуре Јакшића 2

Говоре:
академик Зоран Петровић, директор Галерије
Александра Дрецун, директорка ЦПН-а

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs