ЦПН наставља са програмом Хоризонт четвртком, 18. септембра, у 15 часова, у Научном клубу 

Након огромног интересовања које су изразили грађани Србије, а које је ЦПН евидентирао кроз велики број електронске поште и телефонских позива који су пристигли у претходном периоду, остао је утисак да јавност занима неколико веома конкретних тема у вези са програмом Хоризонт 2020.

Једна од тих тема и преостало неодговорено питање је и ко све може да се пријави и учествује у овом програму.

Тим поводом, ЦПН је одлучио да један термин Хоризонта четвртком посвети управо овом питању. Као и до сада, позвани су врхунски стручњаци, познаваоци овог програма и националне контакт особе за Србију.

Хоризонт четвртком настављамо 18. септембра, у 15 часова, у Научном клубу ЦПН-а, на адреси Кнез Михаилова 5, други спрат, а тема окупљања је: „Ко све може да учествује у Хоризонту 2020?“ Улаз је слободан.

Учесници ће бити: Александар Белић, државни секретар Министарства за просвету, науку и технолошки развој, Нада Милошевић, национална контакт особа за Хоризонт 2020 и Весна Црнојевић Бенгин, Факултет техничких наука, Универзитет у Новом Саду.

Хоризонт 2020 је Оквирни програм Европске уније за истраживање и иновације. Њему претходи Седми оквирни програм, а он покрива период 2014–2020. Хоризонт 2020 подржава истраживачке и иновативне пројекте и програме иновационог истраживања, стратешког и примењеног истраживања, демонстративних пројеката и активности блиске тржишту.

Хоризонт 2020 је финансијски алат који уводи Иновациону унију (Innovation Union), европску иницијативу, којој је циљ осигуравање европске глобалне конкурентности. Укупни буџет Хоризонта 2020 је 70,2 милијарде евра за период 2014–2020.

ЦПН позива грађане Новог Сада и све заинтересоване, да се следеће недеље, 25. септембра, у 15 часова, придруже скупу Хоризонт четвртком, који ће се одржати у овом граду.

Више информација о овом, а и наредним догађајима повезаним са Хоризонтом 2020, можете пронаћи на српској верзији сајта о Хоризонту 2020, који је израдио ЦПН, а налази се на овом линку.

 

подели
повезано
Еурека инфо дан
Х2020 у Нишу