CPN nastavlja sa programom Horizont četvrtkom, 18. septembra, u 15 časova, u Naučnom klubu 

Nakon ogromnog interesovanja koje su izrazili građani Srbije, a koje je CPN evidentirao kroz veliki broj elektronske pošte i telefonskih poziva koji su pristigli u prethodnom periodu, ostao je utisak da javnost zanima nekoliko veoma konkretnih tema u vezi sa programom Horizont 2020.

Jedna od tih tema i preostalo neodgovoreno pitanje je i ko sve može da se prijavi i učestvuje u ovom programu.

Tim povodom, CPN je odlučio da jedan termin Horizonta četvrtkom posveti upravo ovom pitanju. Kao i do sada, pozvani su vrhunski stručnjaci, poznavaoci ovog programa i nacionalne kontakt osobe za Srbiju.

Horizont četvrtkom nastavljamo 18. septembra, u 15 časova, u Naučnom klubu CPN-a, na adresi Knez Mihailova 5, drugi sprat, a tema okupljanja je: „Ko sve može da učestvuje u Horizontu 2020?“ Ulaz je slobodan.

Učesnici će biti: Aleksandar Belić, državni sekretar Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, Nada Milošević, nacionalna kontakt osoba za Horizont 2020 i Vesna Crnojević Bengin, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu.

Horizont 2020 je Okvirni program Evropske unije za istraživanje i inovacije. Njemu prethodi Sedmi okvirni program, a on pokriva period 2014–2020. Horizont 2020 podržava istraživačke i inovativne projekte i programe inovacionog istraživanja, strateškog i primenjenog istraživanja, demonstrativnih projekata i aktivnosti bliske tržištu.

Horizont 2020 je finansijski alat koji uvodi Inovacionu uniju (Innovation Union), evropsku inicijativu, kojoj je cilj osiguravanje evropske globalne konkurentnosti. Ukupni budžet Horizonta 2020 je 70,2 milijarde evra za period 2014–2020.

CPN poziva građane Novog Sada i sve zainteresovane, da se sledeće nedelje, 25. septembra, u 15 časova, pridruže skupu Horizont četvrtkom, koji će se održati u ovom gradu.

Više informacija o ovom, a i narednim događajima povezanim sa Horizontom 2020, možete pronaći na srpskoj verziji sajta o Horizontu 2020, koji je izradio CPN, a nalazi se na ovom linku.

 

podeli
povezano
Eureka info dan
H2020 u Nišu