У четвртак, 21. јануара, ЦПН организује први Колоквијум научног новинарства у 2016. години, са темом: Како припремити и водити интервју? 

Текст: Н. Здравковић

У четвртак, 21. јануара, ЦПН организује први Колоквијум научног новинарства у 2016. години, са темом: Како припремити и водити интервју? Као и до сада, Колоквијум се одржава у просторијама Центра, у Макензијевој 24, у Београду. Почетак је у 15 часова.

Колоквијум, који ЦПН организује већ неколико година као вид подршке развоју научног извештавања у Србији, интензивиран је током јесење сезоне 2015. године. У оквиру овог програма ЦПН организује радионице које подразумевају практичан рад, као што је писање новинских текстова из области науке. Програм је намењен студентима и младим новинарима.

Радионице су ове сезоне почеле 2. октобра, кратким предавањем о историји научног новинарства, након кога је одржана серија предавања и консултација. Последњи колоквијум у 2015. одржан је 29. децембра, када су полазници прошли корз курс писања новинских вести.

Паралелно са Колоквијумом, ЦПН је од јесени 2015. започео и тренинг видео-продукције, који је отворен за све полазнике. У оквиру овог програма је до сада одржано два тренинга, где је неколико заинтересованих полазника имало прилике да се упозна са основама филмског језика и видео-новинарства.

Због показаног интересовања оба ова програма настављају са радом у 2016. години.

 

 

 

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви