U četvrtak, 21. januara, CPN organizuje prvi Kolokvijum naučnog novinarstva u 2016. godini, sa temom: Kako pripremiti i voditi intervju? 

Tekst: N. Zdravković

U četvrtak, 21. januara, CPN organizuje prvi Kolokvijum naučnog novinarstva u 2016. godini, sa temom: Kako pripremiti i voditi intervju? Kao i do sada, Kolokvijum se održava u prostorijama Centra, u Makenzijevoj 24, u Beogradu. Početak je u 15 časova.

Kolokvijum, koji CPN organizuje već nekoliko godina kao vid podrške razvoju naučnog izveštavanja u Srbiji, intenziviran je tokom jesenje sezone 2015. godine. U okviru ovog programa CPN organizuje radionice koje podrazumevaju praktičan rad, kao što je pisanje novinskih tekstova iz oblasti nauke. Program je namenjen studentima i mladim novinarima.

Radionice su ove sezone počele 2. oktobra, kratkim predavanjem o istoriji naučnog novinarstva, nakon koga je održana serija predavanja i konsultacija. Poslednji kolokvijum u 2015. održan je 29. decembra, kada su polaznici prošli korz kurs pisanja novinskih vesti.

Paralelno sa Kolokvijumom, CPN je od jeseni 2015. započeo i trening video-produkcije, koji je otvoren za sve polaznike. U okviru ovog programa je do sada održano dva treninga, gde je nekoliko zainteresovanih polaznika imalo prilike da se upozna sa osnovama filmskog jezika i video-novinarstva.

Zbog pokazanog interesovanja oba ova programa nastavljaju sa radom u 2016. godini.

 

 

 

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi