ЦПН организује инфо дан пројекта V-Alert, намењен наставницима информатике који желе да се укључе у пројекат и пробају нов и занимљив начин учења – кроз компјутерску игрицу

У оквиру међународног пројекта V-Alert, који се бави повећањем безбедности деце на интернету, Центар за промоцију науке организује инфо дан који ће се одржати у среду, 23. септембра, у хотелу Палас, Топличин венац 23, Београд. Овај догађај је намењен наставницима информатике који желе да се укључе у пројекат и пробају нов и занимљив начин учења – кроз компјутерску игрицу.

У сврхе обуке развијена је компјутерска игрица у којој ученици кроз решавање разних задатака уче о безбедности на интернету. Игрица их води кроз неколико сценарија крађе идентитета и поверљивих података који су на интернету честа појава.

Први део програма, који ће трајати од 11 до 13 часова, биће посвећен представљању пројекта и његових партнера, док ће други део активности, планиран за период од 14 до 17 часова, обухватити приказивање виртуелног окружења саме игрице.

Главни циљ V-Alert пројекта јесте да помогне у развоју културе безбедности информација, а циљна група су ученици основних школа и њихови наставници.

Пошто је број места ограничен, сви наставници техничког и информатике који желе да присуствују V-Alert инфо дану морају се пријавити путем мејла, на адресу tmarkovic@cpn.rs.

Рок за пријаву је понедељак, 21. септембар, у 17 часова. 

У мејлу је неопходно доставити следеће податке:

  • Име и презиме
  • Школа
  • Град
  • Контакт телефон
Истражите више о пројекту V-Alert.
подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе