CPN organizuje info dan projekta V-Alert, namenjen nastavnicima informatike koji žele da se uključe u projekat i probaju nov i zanimljiv način učenja – kroz kompjutersku igricu

U okviru međunarodnog projekta V-Alert, koji se bavi povećanjem bezbednosti dece na internetu, Centar za promociju nauke organizuje info dan koji će se održati u sredu, 23. septembra, u hotelu Palas, Topličin venac 23, Beograd. Ovaj događaj je namenjen nastavnicima informatike koji žele da se uključe u projekat i probaju nov i zanimljiv način učenja – kroz kompjutersku igricu.

U svrhe obuke razvijena je kompjuterska igrica u kojoj učenici kroz rešavanje raznih zadataka uče o bezbednosti na internetu. Igrica ih vodi kroz nekoliko scenarija krađe identiteta i poverljivih podataka koji su na internetu česta pojava.

Prvi deo programa, koji će trajati od 11 do 13 časova, biće posvećen predstavljanju projekta i njegovih partnera, dok će drugi deo aktivnosti, planiran za period od 14 do 17 časova, obuhvatiti prikazivanje virtuelnog okruženja same igrice.

Glavni cilj V-Alert projekta jeste da pomogne u razvoju kulture bezbednosti informacija, a ciljna grupa su učenici osnovnih škola i njihovi nastavnici.

Pošto je broj mesta ograničen, svi nastavnici tehničkog i informatike koji žele da prisustvuju V-Alert info danu moraju se prijaviti putem mejla, na adresu tmarkovic@cpn.rs.

Rok za prijavu je ponedeljak, 21. septembar, u 17 časova. 

U mejlu je neophodno dostaviti sledeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Škola
  • Grad
  • Kontakt telefon
Istražite više o projektu V-Alert.
Istražite više o CPN međunarodnim projektima.
podeli
povezano
Odakle dolaze gravitacioni talasi?
Lične zvezdane mape