Хоризонт четвртком је, упоредо са Европском недељом програмирања, ове седмице посвећен информационо-комуникационим технологијама

Након низа догађаја у Научном клубу Центра за промоцију науке, на којима су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, али и учесници и евалуатори публици представљали програм Хоризонт 2020, ове недеље је Хоризонт четвртком посвећен информационо-комуникационим технологијама (ИКТ).

Хоризонт 2020 је највећи програм Европске уније за финансирање истраживања и иновација, који обухвата фонд од чак 78 милијарди евра, доступних у наредних седам година. Након што се у јулу 2014. године Република Србија укључила у Хоризонт 2020, ЦПН сваког четвртка организује представљање овог програма.

Упоредо са Европском недељом програмирања коју Центар обележава низом догађаја, у четвртак, 16. октобра, у 15 часова, у Научном клубу, Центар за промоцију науке, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја организује Хоризонт четвртком посвећен ИКТ-у.

На скупу ће говорити:

Александар Белић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја
Светлана Богдановић, национална контакт особа за ИКТ
Срђан Крчо, координатор више европских пројеката и сувласник ИКТ компаније ДунавНЕТ, Нови Сад

На скупу ће се разговарати о отвореним позивима из у Србији врло успешне области информационо-комуникационих технологија, о њеним специфичностима, као и о томе како, где и на који начин аплицирати за средства Европске комисије.

Истражите више о пројекту Хоризонт 2020

 

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви