Horizont četvrtkom je, uporedo sa Evropskom nedeljom programiranja, ove sedmice posvećen informaciono-komunikacionim tehnologijama

Nakon niza događaja u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, na kojima su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali i učesnici i evaluatori publici predstavljali program Horizont 2020, ove nedelje je Horizont četvrtkom posvećen informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT).

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za finansiranje istraživanja i inovacija, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina. Nakon što se u julu 2014. godine Republika Srbija uključila u Horizont 2020, CPN svakog četvrtka organizuje predstavljanje ovog programa.

Uporedo sa Evropskom nedeljom programiranja koju Centar obeležava nizom događaja, u četvrtak, 16. oktobra, u 15 časova, u Naučnom klubu, Centar za promociju nauke, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizuje Horizont četvrtkom posvećen IKT-u.

Na skupu će govoriti:

Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Svetlana Bogdanović, nacionalna kontakt osoba za IKT
Srđan Krčo, koordinator više evropskih projekata i suvlasnik IKT kompanije DunavNET, Novi Sad

Na skupu će se razgovarati o otvorenim pozivima iz u Srbiji vrlo uspešne oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, o njenim specifičnostima, kao i o tome kako, gde i na koji način aplicirati za sredstva Evropske komisije.

Istražite više o projektu Horizont 2020

 

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi