Хоризонт четвртком ове недеље у Новом Саду, 2. октобра, у 15 часова, у великом амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду

Након низа веома успешних догађаја који за циљ имају промовисање великог европског пројекта Хоризонт 2020, а чије је место дешавања био ЦПН Научни клуб у Београду, Хоризонт четвртком ће ове недеље бити одржан у Новом Саду.

У великом амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду, у четвртак, 2. октобра, у 15 часова, биће одржан скуп под називом „Хоризонт и привреда“.

Тема скупа jе привреда у оквиру пројекта Хоризонт 2020, а разговараће се о томе на коjе све начине оваj проjекат може помоћи малим и средњим предузећима у Србиjи.

На скупу ће говорити:

  • Александар Белић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја
  • Весна Црнојевић Бенгин, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду
  • Тијана Кнежевић, национална контакт особа за МСП
  • Наталија Сандић, Фонд за иновациону делатност

Догађаj коjи се бавио сличном темом одржан је 17. jула у Београду, у Научном клубу Центра за промоциjу науке. Том приликом се заинтересованим посетиоцима обратило неколико говорника, укључуjући др Александра Белића, државног секретара у Министарству просвете, науке и технолошког развоjа, Александру Дрецун, директорку Центра за промоцију науке, Стевана Никчевића, државног секретара Министарства трговине, туризма и телекомуникација, др Виктора Недовића, помоћника министра Министарства просвете, науке и технолошког развоја, и многе друге.

Након што се од 1. јула 2014. Република Србија укључила у Хоризонт 2020, а ова средства постала доступна за домаће научнике, привреднике и цивилни сектор, Центар за промоцију науке сваког четвртка организује програм представљања Хоризонта 2020. Програм Хоризонт четвртком, у Научном клубу у центру Београда, отворен је за научну заједницу, мала и средња предузећа, цивилно друштво и све заинтересоване грађане.

Ово представљање је део новог програма Хоризонт четвртком, који ЦПН припрема сваког четвртка у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Хоризонт 2020 је највећи програм Европске уније за истраживање и иновацијe, који обухвата фонд од чак 78 милијарди евра, доступних у наредних седам година. 

Истражите више о пројекту Хоризонт 2020.

 

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви