Horizont četvrtkom ove nedelje u Novom Sadu, 2. oktobra, u 15 časova, u velikom amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu

Nakon niza veoma uspešnih događaja koji za cilj imaju promovisanje velikog evropskog projekta Horizont 2020, a čije je mesto dešavanja bio CPN Naučni klub u Beogradu, Horizont četvrtkom će ove nedelje biti održan u Novom Sadu.

U velikom amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u četvrtak, 2. oktobra, u 15 časova, biće održan skup pod nazivom „Horizont i privreda“.

Tema skupa je privreda u okviru projekta Horizont 2020, a razgovaraće se o tome na koje sve načine ovaj projekat može pomoći malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Na skupu će govoriti:

  • Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • Vesna Crnojević Bengin, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu
  • Tijana Knežević, nacionalna kontakt osoba za MSP
  • Natalija Sandić, Fond za inovacionu delatnost

Događaj koji se bavio sličnom temom održan je 17. jula u Beogradu, u Naučnom klubu Centra za promociju nauke. Tom prilikom se zainteresovanim posetiocima obratilo nekoliko govornika, uključujući dr Aleksandra Belića, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Aleksandru Drecun, direktorku Centra za promociju nauke, Stevana Nikčevića, državnog sekretara Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, dr Viktora Nedovića, pomoćnika ministra Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i mnoge druge.

Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020. Program Horizont četvrtkom, u Naučnom klubu u centru Beograda, otvoren je za naučnu zajednicu, mala i srednja preduzeća, civilno društvo i sve zainteresovane građane.

Ovo predstavljanje je deo novog programa Horizont četvrtkom, koji CPN priprema svakog četvrtka u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina. 

Istražite više o projektu Horizont 2020.

 

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi