Uporedo sa festivalom “Nauk nije bauk”, CPN program Horizont četvrtkom gostuje u Nišu, na Prirodno-matematičkom fakultetu, u četvrtak, 2. aprila, sa početkom u 15 časova, u okviru akcije „CPN kroz Srbiju“

Centar za promociju nauke u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu i Astronomskog društva Alfa, organizuje još jedan Horizont četvrtkom.

Skup će biti održan u četvrtak, 2. aprila, u 15 časova, u Svečanoj sali br. 100 na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Tema je „Kako osvojiti ‘Marija Kiri’ grant“.

Učesnici Horizonta četvrtkom biće Marija Radović iz Laboratorije za bioarheologiju Odeljenja za arheologiju Filozofskog fakulteta i Zorana Kurbalija Novičić sa Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, koja je i v.d. direktora Centra za promociju nauke.

Osim predstavljanja programa Horizont 2020, dve mlade naučnice će ispričati svoja iskustva u pisanju projekata koji su dobili finansiranje iz akcije „Marija Skladovska Kiri“ u okviru ovog programa.

Skup u Nišu je prvi u nizu aktivnosti u okviru akcije „CPN kroz Srbiju“.

Centar za promociju nauke će čitav april posvetiti putovanjima, u okviru kojih je organizovan program u velikom broju gradova širom naše zemlje, sve sa ciljem promocije i popularizacije nauke.

Horizont četvrtkom 

„Marija Sklodovska Kiri“ akcije 

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Nišu,

2. april, u 15 časova

Učesnici tribine:

  • Marija Radović, Laboratorija za bioarheologiju Odeljenja za arheologiju Filozofskog fakulteta 
  • Zorana Kurbalija Novičić, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, v.d. direktora Centra za promociju nauke.

Moderator:

  • Slobodan Bubnjević, urednik Komunikacija CPN-a

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina.

Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020.

 Istražite više o Horizontu 2020.

podeli
povezano
Odakle dolaze gravitacioni talasi?
Lične zvezdane mape