Elementarijum je portal Centra za promociju nauke, koji svakodnevno donosi novosti i zanimljivosti iz brojnih oblasti nauke i tehnologije. Ipak, Elementarijum su, pre svega, naučnopopularni tekstovi koji proširuju znanje, neguju kulturu nauke i podstiču naučnu pismenost.

 

Novi portal, osim novog dizajna, donosi mnoštvo aktuelnih i zanimljivih priča, a sadržaj sajta raspoređen je u sedam rubrika, koje posetiocima omogućavaju da se lakše orijentišu i jednostavnije pronađu teme koje ih najviše interesuju:

NAUČNE VESTI su kratki članci o najnovijim otkrićima i najznačajnijim događajima u naučnoj zajednici, kako u svetu tako i kod nas.

U CENTRU je rubrika u kojoj posetioci mogu da se informišu o aktivnostima Centra za promociju nauke, pronađu najave događaja ili izdanja, a potom pročitaju i izveštaje o tim aktivnostima.

ESEJI su duže forme, karakteristične za časopis Elementi, čiji su autori naučni novinari Centra za promociju nauke ili kompetentni spoljni saradnici iz različitih oblasti. Kroz karakteristične narativne strukture i priče, eseji vam pomažu da razumete i najsloženije naučne teme.

INTERVJUI su jedan od zaštitnih znakova naučnog novinarstva. Oni su važan deo našeg izveštavanja, a značajni su za razumevanje svega onoga što savremena nauka predstavlja.

ELEMENTI su naučnopopularni časopis i zaštitni znak Centra za promociju nauke, a odsad će na Elementarijumu moći da se pročita nekoliko tekstova iz svakog prošlog i budućeg izdanja.

VIDEO je odeljak na portalu koji je povezan sa YouTube kanalom Centra za promociju nauke. Cilj nam je da vas upoznamo sa bogatom video-produkcijom CPN-a.

RADIO je mesto u okviru portala gde će biti postavljene sve emisije „Radio Elementi“, koja se premijerno emituje na Radio Aparatu.

Osim autorskih tekstova koji obrađuju najzanimljivije naučne teme, sajt će obilovati i fotografijama najvišeg kvaliteta, kao i ilustracijama najuglednijih ilustratora iz Srbije i regiona.