Упоредо са фестивалом “Наук није баук”, ЦПН програм Хоризонт четвртком гостује у Нишу, на Природно-математичком факултету, у четвртак, 2. априла, са почетком у 15 часова, у оквиру акције „ЦПН кроз Србију“

Центар за промоцију науке у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и Астрономског друштва Алфа, организује још један Хоризонт четвртком.

Скуп ће бити одржан у четвртак, 2. априла, у 15 часова, у Свечаној сали бр. 100 на Природно-математичком факултету у Нишу. Тема је „Како освојити ‘Марија Кири’ грант“.

Учесници Хоризонта четвртком биће Марија Радовић из Лабораторије за биоархеологију Одељења за археологију Филозофског факултета и Зорана Курбалија Новичић са Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, која је и в.д. директора Центра за промоцију науке.

Осим представљања програма Хоризонт 2020, две младе научнице ће испричати своја искуства у писању пројеката који су добили финансирање из акције „Марија Складовска Кири“ у оквиру овог програма.

Скуп у Нишу је први у низу активности у оквиру акције „ЦПН кроз Србију“.

Центар за промоцију науке ће читав април посветити путовањима, у оквиру којих је организован програм у великом броју градова широм наше земље, све са циљем промоције и популаризације науке.

Хоризонт четвртком 

„Марија Склодовска Кири“ акције 

Природно-математички факултет Универзитета у Нишу,

2. април, у 15 часова

Учесници трибине:

  • Марија Радовић, Лабораторија за биоархеологију Одељења за археологију Филозофског факултета 
  • Зорана Курбалија Новичић, Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, в.д. директора Центра за промоцију науке.

Модератор:

  • Слободан Бубњевић, уредник Комуникација ЦПН-а

Хоризонт 2020 је највећи програм Европске уније за истраживање и иновације, који обухвата фонд од чак 78 милијарди евра, доступних у наредних седам година.

Након што се од 1. јула 2014. Република Србија укључила у Хоризонт 2020, а ова средства постала доступна за домаће научнике, привреднике и цивилни сектор, Центар за промоцију науке сваког четвртка организује програм представљања Хоризонта 2020.

 Истражите више о Хоризонту 2020.

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе