Последњи овогодишњи „Хоризонт четвртком“ посвећен резултатима Србије у програму Хоризонт 2020. Специјални гост Софија Стефановић, добитница првог ERC гранта

Центар за промоцију науке, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, поново у Научном клубу организује трибину „Хоризонт четвртком“, у четвртак, 25. децембра, са почетком у 15 часова. Овог пута, тема разговора биће најбољи међу најбољима – научници и пројекти који су добили финансирање од стране европских фондова.

Гост трибине биће Софија Стефановић, добитница гранта Европског истраживачког савета за свој пројекат BIRTH, који се бави порођајима, мајкама и бебама у праисторији. Србија досад није имала представника у овом клубу, а слично је и са земљама региона – само је Хрватска успела да освоји ERC грант. O Софијином успеху можете прочитати у тексту који је раније објављен на Елементаријуму.

На трибини ће, поред добитнице ERC говорити и Александaр Белић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Виктор Недовић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, и Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке.

Хоризонт четвртком

Х2020 добитници 2014.

Четвртак, 25. децембар, 15 часова

 
15.00-15.10 ГОДИНА ИСКУСТВА: ЗАШТО ЈЕ Х2020 ИЗУЗЕТНО КОРИСТАН ЗА СРБИЈУ?
Александар Белић, државни секретар у МПНТР-а

15.10-15.20 ПРЕГЛЕД РЕЗУЛТАТА СРБИЈЕ У Х2020 У 2014.
Виктор Недовић, помоћник министра у МПНТР-а

15.20-15.30 НАУКА НА ХОРИЗОНТУ ДРУШТВА 2014.
Александра Дрецун, директорка ЦПН-а

15.30-16.10 КАКО САМ ОСВОЈИЛА ГРАНТ ЕВРОПСКОГ ИСТРАЖИВАЧКОГ САВЕТА?
др Софија Стефановић, Лабораторија за биоархеологију Одељења за археологију Филозофског факултета – прва добитница ERC гранта у Србији
 
Модератор: Слободан Бубњевић, ЦПН

Хоризонт 2020 је највећи програм Европске уније за истраживање и иновације, који обухвата фонд од чак 78 милијарди евра, доступних у наредних седам година.

Након што се од 1. јула 2014. Република Србија укључила у Хоризонт 2020, а ова средства постала доступна за домаће научнике, привреднике и цивилни сектор, ЦПН сваког четвртка организује програм представљања Хоризонта 2020.

Истражите више о Софијином успеху на Елементаријуму.

 

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе