У четвртак, 7. маја, у 15 часова, у просторијама ИХТМ-а, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку ЦПН-а, организује Еурека инфо-дан

У четвртак, 7. маја, у 15 часова, у просторијама ИХТМ-а, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку ЦПН-а, организује Еурека инфо-дан. 

Скуп ће отворити државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Александар Белић. Присутне посетиоце ће поздравити и др Виктор Недовић, помоћник Министра за међународну сарадњу и европске интеграције, као и др Зорана Курбалија Новичић, в.д. директор Центра за промоцију науке.

Мр Снежана Омић, национални координатор Еурека програмa у Србији, из Министарства просвете науке и технолошког развоја, говориће о учешћу Републике Србије у Заједничком јавном позиву за Еурека пројекте у дунавском региону за 2015. годину.

Након тога, уследиће представњање добрих пракси у оквиру овог програма финансирања. Др Весна Спасојевић Бркић, ванредни професор Машинског факултета Универзитета у Београду говориће о свом пројекту Е!6761 CABIVS, који се бави раѕвојем нове генерације кранских кабинa за детекцију и интерпретацију окружења.

О позитивним искуствима у оквиру пројекта E!5062 VesTa говориће и др Алекса Зејак и Дамјан Кубуровић, из РТ-РК д.о.о., који се баве системима за аутоматско управљање.

Након презентације пројеката, током дискусије, посетиоци ће имати прилику да на ову тему разговарају са учесницима инфо-дана. 

Број места је ограничен на 60. Уколико сте заинтересовани за Еурека инфо-дан, можете се пријавити путем email адресе: horizont2020@cpn.rs.

 

ХОРИЗОНТ ЧЕТВРТКОМ

Еурека инфо-дан 

ИХТМ, Његошева 12, Београд

Сала у поткровљу

четвртак, 7. мај, 15 часова

 

15:00-15:05  Поздравно обраћање и  отварање скупа

Др Александар Белић, државни секретар, МПНТР

 

15:05-15:10  Поздравно обраћање и  отварање скупа

Проф. др Виктор Недовић, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, МПНТР

 

15:10-15:15 Поздравно обраћање и  отварање скупа

Др Зорана Курбалија Новичић, в.д. директор, Центар за промоцију науке

 

15:15-16:00 Еурека програм у Србији

Мр Снежана Омић, национални координатор Еурека програмa у Србији, МПНТР

 

16:00-16:15 Позитивна искуства – Е!6761 CABIVS

Др Весна Спасојевић Бркић, ванредни професор, Машински факултет Универзитета у Београду

 

16:15-16:30 Позитивна искуства – E!5062 VesTa

Др Алекса Зејак и Дамјан Кубуровић, РТ-РК д.о.о. за системе засноване на рачунарима

 

16:30 Питања и дискусија

подели
повезано
Х2020 у Нишу
Како освојити грант „Марија Кири“?